Izvor: Indikator | Petak, 12.08.2016.| 11:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Luksuzni kampovi sve popularniji - Za glamping se odlučuje 10% turista

(Foto: varuna/shutterstock.com)
Glamping je trenutno najaktuelnija stvar, za nju se odlučuju svi koji žele da provedu odmor u prirodi, ali bi da dožive i nešto više. Za glamping vam ne trebaju šator ili prikolica, niti vreće za spavanje. Uobičajenih udobnosti (WC šolja i električna energija za punjenje telefona) se ne odričete. Hranu ne morate loviti i peći na vatri. Glamping ponekad nazivaju i luksuzno kampovanje.

Glamping zapravo nije nova stvar. Prvi pružaoci takvih usluga pojavili su se pre deset godina, njegova popularnost među turistima iz godine u godinu raste, a prema neslužbenim podacima, za ovaj tip korišćenja odmora odlučuje se skoro 10% turista.

U Sloveniji, na primer, ima nekoliko kvalitetnih i prestižnih glamping ponuda, koje goste plene ne samo netaknutom prirodom, nego nude i autentično kulinarsko iskustvo sa hranom iz domaćeg vrta.

U Hrvatskoj je takva ponuda bogatija, te su izgradili celu glamping zonu Cro Tent.

Glamping se bitno razlikuje od kampinga u ceni. Glamping usluge se mogu, u stvari, takmičiti sa cenama najskupljih hotela. Noćenje u hotelu pod zvezdama košta od 50, pa sve do 400 USD.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.