Izvor: Tangosix | Sreda, 10.08.2016.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Koncesija za Aerodrom Nikola Tesla do sredine 2017. - Očekuje se investicija od 700 mil EUR

Mandatar nove Vlade Aleksandar Vučić saopštio je prilikom obraćanja poslanicima da je Vlada je najbliža da se odluči za koncesioni model upravljanja beogradskim Aerodromom Nikola Tesla i da očekuje da će ovaj posao biti završen do sredine naredne godine.

– Do sredine 2017. godine Vlada Republike Srbije će nastojati da uvede pravnog partnere na Aerodrom Nikola Tesla, koji bi ušao u dugororočni ugovorni aranžman na bazi učinka, gde bi privatni partner, u skladu sa dugoročnom strategijom razvoja, bio odgovoran za projekte, finansiranje, proširenje kapaciteta, upravljanje i održavanje aerodroma – piše u ekspozeu mandatara za sastav nove Vlade.

- Nešto što je imalo ukupnu vrednost od 50 mil EUR zahvaljujući kompaniji Air Serbia danas za koncesioni ugovor na 25 godina sa "upfront" plaćanjem, sa kojim ćemo izaći na tender, ima početnu vrednost od 310 mil EUR, plus koncesionarsku taksu koju će plaćati 10, 11 ili 12 mil EUR na godišnjem nivou svih 25 godina - objasnio je Vučić.

– To će aerodromu Beograd obezbediti investicije od najmanje 700 mil EUR i, razume se, dodatni priliv u budžet Republike Srbije – objasnio je Vučić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.