NavMenu

Nova Vlada nastavlja prodaju Komercijalne banke i Dunav osiguranja - Vučić najavio i transformaciju Poreske uprave i Uprave carina

Izvor: Beta Sreda, 10.08.2016. 14:15
Komentari
Podeli
(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je u svom ekspozeu da će nova Vlada Srbije nastaviti proces privatizacije Komercijalne banke, konsolidacije Poštanske štedionice i pripremu prodaje Dunav osiguranja.

On je u Skupštini Srbije, predstavljajući program nove vlade, rekao da će biti primenjeni međunarodni standardi u planiranju budžeta i praćenju trošenja budžetskih sredstava, kao i da će biti transformisane Poreska uprava i Uprava carina.

Naglasio je da će cilj njegovog kabineta biti poboljšanje kreditnog rejtinga države, kao i jeftinije zaduživanje i efikasnije korišćenje zajmova.

- Očekujem da se nastavi monetarna stabilnost i smanji udeo problematičnih kredita - rekao je Vučić.

On je podsetio da je od 2014. do 2016. godine potpisano 36 ugovora s investitorima, čija je ukupna vrednost oko 543 mil EUR, sa obavezom zapošljavanja 18.523 radnika.

- U ovom trenutku Razvojna agencija Srbije pregovara sa 48 potencijalnih investitora koji planiraju da investiraju 1,062 mlrd EUR uz zapošljavanje 32.400 radnika - rekao je Vučić i dodao da bi Srbija trebalo da postane prepoznatljiva po kvalifikovanoj i marljivoj radnoj snazi.

Vučić je istakao da ukupne investicije u Srbiji iznose oko 18% BDP-a, dok je za dinamičan privredni rast neophodno da one godišnje budu veće za pet-šest odsto BDP-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.