NavMenu

Asseco SEE završio prvu polovinu 2016. sa dvocifrenim prihodom od prodaje - Neto profit 4,6 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 09.08.2016. 15:07
Komentari
Podeli
Grupacija Asseco SEE objavila je godišnje rezultate drugog kvartala 2016. godine prema kojima je ostvarila stabilan rast u prihodima od prodaje premašivši rezultat istog perioda prethodne godine za 8%. Ovim je na kraju prve polovine godine ostvaren prihod od prodaje od 11%.

Najveći rast prihoda od prodaje je nakon prva dva kvartala 2016. godine zabeležila poslovna jedinica System Integration sa 24,4 mil EUR, koji je za 4,6 mil EUR viši u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj rast je specijalno vidljiv u Rumuniji i Srbiji.

Ukupni prihod od prodaje je u poslovnoj jedinici Payment dostigao 19,9 mil EUR što je za 1,2 mil EUR više nego u prva dva kvartala prethodne godine.

Što se tiče prodaje u elektronskoj trgovini, porast je u najvećoj meri ostvaren u Turskoj. Prihod od prodaje u poslovnoj jedinici Banking je nakon završetka prve polovne 2016. godine nešto iznad 15 mil EUR, što je 2,1% više nego u prva dva kvartala prethodne godine. Porast prihoda od prodaje u ovoj jedinici je između ostalog zabeležen i u Srbiji i Makedoniji.

Profit iz operativnih aktivnosti (EBIT) dostigao je nakon prva dva kvartala 2016. godine 5,5 mil EUR, što je za 6% niži rezultat nego u istom periodu prošle godine. Operativna profitabilnost grupacije ASEE je nakon prvih 6 meseci 2016. godine dostigla 9,2%.

Neto profit grupacije ASEE je u prvom kvartalu 2016. godine iznosio 4,6 mil EUR, što je za 3% niže u odnosu na rezultat ostvaren nakon prvih šest meseci 2015. godine.

Kompanija je objavila da vrednost potpisanih projekata za 2016. godinu iznosi 108,4 mil EUR, što je porast od 13% u poređenju sa istim periodom prošle godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.