NavMenu

Poreskoj upravi Srbije do sada podneto više od 11 miliona elektronskih prijava poreza

Izvor: Beta Ponedeljak, 08.08.2016. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: Nonwarit/shutterstock.co)
Poreskoj upravi Srbije je do sada podneto više od 11 miliona elektronskih poreskih prijava, objavila je ta služba. Od toga je 10,8 miliona elektronskih prijava podneto u poslednje tri godine, kada je za većinu poreskih prijava uvedena obaveza elektronskog podnošenja.

Mesečno se u poslednjih šest meseci u proseku podnese oko 430.000 elektronskih poreskih prijava. Od ukupnog broja prijava putem portala e-POREZI najviše je podneto pojedinačnih poreskih prijava o obračunatim porezima i doprinosima, PDV prijava i poreskih prijava za porez na dobit pravnih lica.

Kako je navela Poreska uprava, 95% poreskih prihoda koje administrira ta služba je pokriveno elektronskim servisima za podnošenje poreskih prijava, dok će servisi za preostale poreske prijave biti aktivirani u narednom periodu.

Poreski obveznici za pristup elektronskim servisima na portalu e-POREZI koriste kvalifikovane elektronske sertifikate, jedan od najsavremenijih i najsigurnijih načina zaštite u elektronskoj komunikaciji.

- Stalnim unapređenjem elektronske komunikacije poreskih obveznika sa Poreskom upravom posredstvom elektronskih servisa e-POREZI, omogućeno je lakše, brže i jednostavnije ispunjavanje poreskih obaveza, kao i smanjenje troškova u postupku podnošenja poreskih prijava - istakla je Poreska uprava.

Na portalu e-POREZI trenutno funkcionišu elektronski servisi za podnošenje 13 poreskih prijava.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.