NavMenu

Srpska firme na berzi preduzeća "Neuland 2008" u Beču

Izvor: Tanjug Utorak, 29.01.2008. 12:38
Komentari
Podeli

Preduzeća iz Srbije nastupiće sutra (30. januar 2008. godine) u Beču na manifestaciji "Neuland 2008", kontakt berzi preduzeća centralne i istočne Evrope, koja se bave ekološkom proizvodnjom i tehnologijama, saopštila je Privredna komora Srbije.

Pod krilaticom "Zdrav život - zdrav biznis" na berzi je prijavljeno 368 preduzeća iz 12 zemalja - Austrije, Nemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

PKS je u saradnji sa svojim predstavništvom u Beču organizovala nastup privrede Srbije na ovoj manifestaciji.

Iz Srbije će nastupiti 18 preduzeća - "Suncokret", Institut za kukuruz, "Visan", "Blue Moon", "Kirka korporacija", "Pitura", "Contec Produkt" i druga, kao i Banja Kanjiža, Gradska opština Niška banja, Opština Palilula, Grad Niš, Regionalna privredna komora Subotica, Privredna komora Beograda.

Preduzeća iz Srbije već imaju 47 ugovorenih poslovnih kontakata na berzi, a očekuje se da će ih biti i više u toku same manifestacije.

"Neuland 2008" će biti završen dodelom nagrada najboljim izvoznicima iz Donje Austrije.

U organizaciji Predstavništva Privredne komore Srbije u Beču, srpski privrednici će 31. januara posetiti grad i banju Baden, gde će sa predstavnicima gradske uprave razmotriti mogućnosti razvoja zdravstvenog turizma.

Takođe, posetiće i termoelektranu koja za rad koristi biomasu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.