NavMenu

Nemačke kompanije otvorile 31.000 radnih mesta u Srbiji - Uloženo 1,6 mlrd EUR

Izvor: Beta Sreda, 03.08.2016. 15:50
Komentari
Podeli
Aksel DitmanAksel Ditman
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je danas da je ta zemlja investirala 1,6 mlrd EUR u Srbiji, a da su nemačke kompanije otvorile 31.000 radnih mesta.

- Kroz različite projekte i dobru i tesnu saradnju sa Nemačkom, do sada je u Srbiju došlo 350 nemačkih kompanija, koje su otvorile 31.000 radnih mesta - rekao je Ditman tokom posete šabačkom Hemofarmu, koji je u sastavu nemačke Stade.

Prema njegovim rečima, deo od 1,6 mlrd EUR nemačkih investicija u Srbiji uložen je u Šapcu kroz projekte u oblasti toplana, vodoprivrede, infrastrukture i obrazovanja.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kazao je da je taj grad "pravo mesto" za nemačke investitore.

- Veoma je važno za grad da ga posete evropske diplomate i da vide kakve mogućnosti pruža. Šabac je najbolje mesto za investicije u Srbiji, ne samo zato što to NALED tvrdi već i zato što smo jasno opredeljeni na putu ka EU kao grad i region. Naša radna zona je dobro mesto za investitore, a naše firme su dobri partneri - istakao je Zelenović.

Direktor šabačkog Hemofarma Dragan Tošić naveo je da ta firma postoji 56 godina a da je poslednjih deset, deo nemačke Stade.

- Ovih deset godina obeležio je intenzitet promena, velike investicije od 200 mil EUR i edukacija zaposlenih, zbog čega kompanija trenutno posluje u 38 zemalja na tri kontinenta. Imamo 357 zaposlenih a 76% proizvodnje plasiramo na strana tržišta - rekao je Tošić.

Dodao je da je prošle godine, šabački Hemofarm pustio u rad postrojenje za preradu otpadnih voda, vredno 1,2 mil EUR, a da je do kraja 2016. godine zaokružen godišnji plan investicija od 4,5 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.