NavMenu

Nema ništa od javne garaže ispod tržnog centra Ambasador u Nišu

Izvor: Niške vesti Utorak, 02.08.2016. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: chaoss/shutterstock.com)
Novembra prošle godine čule su se najave da će Niš dobiti javnu garažu, tada je saopšteno da će ta garaža biti ona ispod tržnog centra Ambasador.

Odlukom Skupštine grada Niša lane data je saglasnost da ova garaža koja je bila u vlasništvu Direkcije za izgradnju, pređe u vlasništvo Grada Niša. Prošli saziv Gradskog veća je tu garažu dalo na korišćenje Parking servisu. I pored dobre volje i angažovanja rukovodstva Parking servisa, na ovu dobru zamisao Nišlije će morati da zaborave.

- Garaža će biti urađena po svim svetskim standardima. Vozila će u njoj biti potpuno bezbedna, zaštićena od vremenskih uslova ili pod neprekidnim video nadzorom - rekao je direktor Parking servisa Marko Janković novembra prošle godine.

Direktor Parking servisa podsetio je tada da je ovu garažu Direkcija za izgradnju grada Niša izdala privatnom licu pod sumnjivim okolnostima.

Ipak, sada je Gradsko veće donelo rešenje o stavljanju van snage Rešenja o prenosu prava korišćenja JKP Parking servisu, zbog kako kažu rušenja zida.

- Tamo je nastala jedna nova okolnost, ta garaža koja je bila data na održavanje je izgubila formu i veličinu koju je imala, rušanjem jednog zida sada se otvorio jedan novi prostor koji nije naš prostor. Tamo se već parkiraju razni automobili - neregulisano. Ovom odlukom smo isključili Parking servis iz odgovornosti do donošenja konačne odluke kako to treba rešiti. Sada moramo da tragamo za drugim rešenjima - rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Veličina ove garaže je 1.580 kvadratnih metara, izgrađena je pre više od dve decenije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.