Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.01.2008.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završena "DHL balonijada za đake-prvake" - balon leteo od Rakovice do Moldavije

Dečji balon koji je 3. septembra 2007. godine u nebo pustila Olivera Cvetković, učenica Osnovne škole "Ivo Andrić" iz beogradskog naselja Rakovica, pronađen je u gradu Orhei u Moldaviji. Mala Olivera je, zajedno sa svojih 150 vršnjaka, prošlog septembra učestvovala u akciji "Balonijada za đake-prvake" koju su, u znak dobrodošlice najmlađim đacima koji su tek otpočeli svoje školovanje, zajednički organizovali Osnovna škola "Ivo Andrić" i kompanija "DHL International Beograd".

Žuti balon ispunjen helijumom sa znakom kompanije DHL i zakačenom karticom sa Oliverinim ličnim podacima, na taj način je preleteo gotovo hiljadu kilometara i nekoliko državnih granica.

- Veoma smo zadovoljni što se "Balonijada za đake-prvake" završila na tako lep i pomalo neobičan način - izjavio je ovim povodom Darko Babić, generalni direktor DHL. - Želja nam je bila da ulepšamo prvi školski dan đacima ove beogradske škole i smatram da nam se ta želja u potpunosti ispunila. Verujem da ćemo nastaviti da sličnim akcijama pružamo podršku najmlađima.

Na priredbi koja je održana u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" povodom školske slave Sveti Sava, predstavnici kompanije DHL su Oliveri uručili novi kompjuter sa štampačem, kao nagradu za to što je njen balon najdalje odleteo. Devojčica Olivera Cvetković ima sestru bliznakinju Jovanu, tako da će se dvoje dece radovati ovom poklonu.

Drugoj deci čiji su baloni pronađeni, takođe su uručene prigodne nagrade. Balon Jovane Pandurović zadržao se u Rakovici, dok je balon malog Dimitrija Miljkovića pronađen u Kaluđerici.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.