Izvor: B92 | Petak, 29.07.2016.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi film Emira Kusturice na festivalu u Veneciji

(Foto: andricgrad.com)
Novi film Emira Kusturice 'Na mliječnom putu' biće premijerno prikazan u glavnom takmičarskom programu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, koji se održava od 31. avgusta do 10. septembra, objavljeno je na sajtu festivala.

Magazin Variety piše da 73. izdanje prestižnog venecijanskog festivala donosi drame Mela Gibsona, Toma Forda, Pabla Lorena, Dejmijana Šazela sa glumačkim zvezdama, kao i obećavajuće nove naslove velikih imena svetske kinematografije kao što su Emir Kusturica, Fransoa Ozon i Vim Venders.

Kusturicin film je, dalje navodi Variety, epska avantura u kome Kusturica igra čoveka u tri različita perioda svog života, između ostalog i mlekadžiju u vreme rata koji ima aferu sa ženom koju tumači slavna Monika Beluči.

Variety podseća da je Kusturičino dugoočekivano ostvarenje 'Na mliječnom putu' njegov prvi igrani dugometražni film od 'Zaveta' iz 2007. godine koji je premijeru imao na Filmskom festivalu u Kanu.

Ovogodišnja selekcija će, prema oceni novinara lista 'Variety', izgleda vratiti status koji je Mostra imala kao 'pronicljiva platforma u sezoni nagrada' uz podsećanje da je prošle godine festival lansirao film 'Spotlight', a pre toga ostvarenja 'Čovek-ptica' i 'Gravitacija' koji su kasnije odneli po nekoliko Oskara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.