NavMenu

U pripremi izmena propisa o oporezivanju vozila

Izvor: N1 Petak, 29.07.2016. 09:38
Komentari
Podeli
(Foto: ambrozinio/shutterstock.com)
Ministarstvo finansija Srbije priprema izmene poreskih propisa kojima će verovatno biti povećani nameti na luksuzna motorna vozila, pišu Večernje novosti.

Kako navodi list, umesto postojećih sedam kategorija oporezivanja po zapremini vozila biće uvedeno više grupa i utvrđeni novi rasponi poreza za svaku grupu.

U Ministarstvu finansija su za Večernje novosti rekli da se razmatra potreba izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, između ostalog i u delu oporezivanja na upotrebu motornih vozila.

Očekuje se da će zajedno sa izmenom Zakona o finansiranju lokalne samouprave u paketu ići izmene tog zakona i Zakona o porezima na imovinu.


Sada se u sedam kategorija vozila čije su kubikaže od 1.150 do iznad 3.000 kubika vlasnicima zaračunavaju porezi u iznosu od 1.220 do 222.280 dinara.

U Srbiji je u 2015. godini, kako pišu Večernje novosti, prema podacima Narodne banke Srbije sklopljeno oko 2,4 miliona polisa obaveznog osiguranja od auto-odgovornosti. Ta cifra se odnosi na sva registrovana vozila - putničke automobile, kamione, autobuse, motore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.