NavMenu

Leskovčane čeka novo kupalište - Ministarstvo turizma uložilo 5 miliona, a Grad Leskovac 3 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 27.07.2016. 11:40
Komentari
Podeli

Ilustraciaj (Foto: shulgenko/shutterstock.com)Ilustraciaj
Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, 21. jula 2016. godine, zvanično je otvorio sezonu kupanja na reci Vučjanki koja će trajati do kraja avgusta. Cvetanović je rekao da očekuje da će veliki broj meštana i turista, u ovoj i narednim sezonama, uživati u lepotama koje pružaju kupalište i ceo ovaj prostor u kanjonu reke, ispod planine Kukavice.

Kupalište u kanjonu reke, uređeno je u zajedničkom projektu koji su realizovali Grad Leskovac preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) i Ministarstvo turizma, trgovine i telekomiunikacija Republike Srbije. Ministarstvo je uložilo 5 miliona, a Grad Leskovac 3 miliona dinara za uređenje korita reke od hidrocentrale do Dev kazana.

Spuštanjem brane, formiranjem mikroakumulacije kao i formiranjem spasilačke službe koju čine četiri spasioca, konstantno će se obezbeđivati kupači na kupalištu. Iz gradskog budžeta izdvojeno je pola miliona dinara da bi bezbednost kupača bila na najvišem nivou. Mesna zajednica Vučje, kojoj je povereno upravljanje kupalištem, je sklopila ugovor sa Udruženjem spasilaca na vodama Srbije o održavanju bezbednosti na kupalištu tokom sezone kupanja.

Učinjeno je sve kako bi ovo kupalište, koji mnogi u žargonu nazivaju vučjanskim morem, moglo da primi veliki broj kupača iz Vučja i okoline.

ALER podseća da su do sada obnovljeni: stari most i brana, postavljene kućice za odmor kupača, klupe za odmor pored šetališta, izgrađen mobilijar pored reke za igru i uživanje najmlađih, postavljeno fotonaponsko osvetljenje i savremeni toaleti. Table postavljene na samom kupalištu obaveštavaju kupače i posetioce o kućnom redu na ovoj izuzetnoj i atraktivnoj lokaciji.

Gradske vlasti i direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj, Bojan Tojaga, obećali su da će učiniti sve da se vrati sjaj ovog, za razvoj turizma, važnog prostora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.