NavMenu

Odluka o UPPR Industrije kablova Jagodina u septembru - Odobren socijalni program za 850 radnika

Izvor: Tanjug Sreda, 27.07.2016. 08:42
Komentari
Podeli
(Foto: A_Lesik/shutterstock.com)
Predsednik Sindikata Industrije kablova u Jagodini Oliver Jovanovski izjavio je Tanjugu u utorak, 26. jula, da je Ministarstvo privrede odobrilo socijalni program za 850 radnika ove firme, a isplata će početi u avgustu.

Industrija kablova u Jagodini bila je jedno od 17 strateških zaštićenih preduzeća, a o njenoj daljoj sudbini, na osnovu Unapred pripremljenog programa reorganizacije (UPPR), odlučivaće Privredni sud u Kragujevcu u septembru. Odlaskom 850 zaposlenih u preduzeću će ostati oko 400 radnika.

- Ono što nas muči, a mučilo nas je godinama, jeste nedostatak obrtnih sredstva, jer nam kao firmi u restrukturiranju nisu bili dostupni krediti - napomenuo je Jovanovski.

Generalni direktor Ratko Vučurović izjavio je Tanjugu da je UPPR predat Privrednom sudu i ušao je u proceduru, a "mi ispunjavamo sve uslove da se UPPR usvoji i da narednih pet godina radimo u skladu sa njim".

- Imamo potencijala u smislu tražnje na tržištu, tehničko-tehnološke reference kod kupaca, a imamo i tekuće poslovanje koje je dobro, računi nam nisu blokirani i izmirujemo sve tekuće obaveze, što je garancija da će UPPR uspeti - optimista je Vučurović.


Proizvodnja je prošle godine bila znatno veća nego 2014, a ove godine je na nivou prošle, od čega je 80% namenjeno izvozu, naveo je Vučurović.

- Kada se usvoji UPPR, naša situacija će biti mnogo bolja što se tiče mogućnosti finansiranja proizvodnje - rekao je Vučurović.

Industrija kablova u Jagodini, nekada gigant u okviru SFRJ, sa 10.000 zaposlenih i godišnjim izvozom od 120 mil USD, lane je imala izvoz od 20 mil EUR.

- Mogućnosti su bile za još toliko, ali nismo mogli da isfinansiramo proizvodnju - rekao je Vučurović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.