NavMenu

Imovina Holdinga Raška prodata za manje od 50% procenjene vrednosti

Izvor: Beta Utorak, 26.07.2016. 09:18
Komentari
Podeli
Odbor poverilaca Holding kompanije Raška iz Novog Pazara optužio je u ponedeljak, 25. jula, poverenika stečajnog upravnika, Zorana Milosavljevića da je "nedomaćinski i netransparentno vodio stečaj i da je imovinu tog preduzeća rasprodao u bescenje". Predstavnik 1.400 bivših radnika, a sada poverilaca, Milodar Pajović, rekao je radiju Sto plus da su njihova priznata potraživanja 777 miliona dinara, a da se trenutno na računu firme nalazi tek oko 383 miliona dinara.

- Poverenik je tokom marta prodao 12 objekata i opremu procenjene vrednosti veće od 509 miliona dinara za samo 163 miliona. Samo na taj način oštetio je firmu za 3 mil EUR, a da ne pričamo o tome da poverioce nije obavestio, niti od nas tražio dozvolu da imovinu proda za manje od 50% procenjene vrednosti, iako ga Zakon na to obavezuje - izjavio je Pajović.

Tokom marta metodom javnog nadmetanja prodata je upravna zgrada Raške, procenjena na skoro 124 miliona dinara, a kupio ju je Internacionalni univerzitet za 32,6 miliona. Takođe, konzorcijum firmi 4BR Tref, HBC Sistem, Anaman i Belm Export-Import iz Novog Pazara kupio je za nešto više od 130 miliona dinara 11 objekata i opremu kompanije procenjene vrednosti blizu 386 miliona dinara.


Osim bivših radnika, naplati potraživanja iz stečajne mase nadaju se i ostali poverioci, među kojima su i JKP Vodovod i kanalizacija, Vojvođanska banka i Elektrodistribucija Novi Pazar, čija potraživanja iznose oko 17 miliona dinara.

Predsednik Odbora poverilaca, Šaban Prušević na teret Milosavljeviću stavio je i pravljenje nepotrebnih toškova tokom postupka čime je dodatno umanjio stečajnu masu Raške.

Poverenik stečajnog upravnika Zoran Milosavljević rekao je radiju Sto plus da nema ovlašćenja da daje izjave za medije već da pitanja treba uputiti Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, ali ni posle tri radna dana nije stigao nikakav odgovor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.