Izvor: Beta | Ponedeljak, 25.07.2016.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Izraelski investitori dobrodošli, velike mogućnosti za saradnju

Zorana Mihajlović
Investitori iz Izraela su dobrodošli da ulažu u Srbiji, jer su mogućnosti za saradnju velike, poručila je u ponedeljak, 25. jula, potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović na sastanku sa delegacijom izraelskih investitora, predvođenom predsednikom Airport City-ja u Beogradu, Gili Dekel.

- U procesu smo reformi, naporno radimo na razvoju infrastrukture i radujem se mogućnostima koje su pred nama - rekla je Mihajlović predstavnicima pet velikih investicionih kompanija iz Izraela koje se bave izgradnjom i investiranjem u oblasti nekretnina i infrastrukture.

Izraelskim kompanijama su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predstavili aktivne projekte u infrastrukturi i građevinarstvu, promene u zakonskoj regulativi, kako bi se ambijent za investiranje učino boljim, te projekte koji su tek u planu, a u koje strani investitori mogu da se uključe.

Razgovaralo se i o rastu i razvoju tržišta nekretnina otkako je stupio na snagu Zakon o planiranju i izgradnji, koji je investitorima koji grade ukinuo jednu od najvećih barijera, dugo čekanje na građevinsku dozvolu. Taj dokument se u proseku, sada, izdaje za osam dana.

Predočena je strateška pozicija Srbije koja gradi koridore, ali i projekti u putnoj infrastrukturi koji će imati širok regionalni uticaj poput pravca Niš-Merdare.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.