NavMenu

Radovi na obilaznici oko Petrijeva u Smederevu produženi - Završetak nove raskrsnice planiran za početak avgusta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.07.2016. 12:33
Komentari
Podeli

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Radovi na obilaznici oko Petrijeva neće biti gotovi u planiranom roku. Zbog problema u toku izvođenja radova, dinamika radova je izmenjena pa će, najverovatnije radovi na kružnom toku trajati još dve nedelje. Radovi na kružnom toku na raskrsnici kod Petrijeva umesto 30, najverovatnije će trajati 45 dana, navedeno je na internet prezentaciji Grada Smedereva.

Novu raskrsnicu, koja će sada biti daleko bezbednija, jer će se saobraćaj odvijati kroz kružni tok, Smederevo će dobiti početkom avgusta. Rekonstrukciju raskrsnice koja je godinama bula 'crna tačka' sprovodi Preduzeće za puteve Beograd.

- Zbog problema tokom izvođenja, dinamika radova će biti nešto drugačija, pa će trajati ukupno 45 dana. Grad učestvuje skromnim sredstvima, a Ministarstvo građevine je odvojilo oko 20 miliona dinara, na čemu sam im veoma zahvalna. Dugo smo tražili taj novac, reč je o mestu koje važi za crnu tačku, a ovim ćemo nesumnjivo, značajno podići nivo bezbednosti naših učesnika u saobraćaju. Posebnu zahvalnost dugujem i građanima koji su nam za ove potrebe poklonili državi zemlju. Naši sugrađani, koji zaslužuju da ih pomenem, Goran Savić i Dejan Petković, prošle godine su potpisali eksproprijaciju u korist države bez nadoknade. To je lep, pažnje vredan i čini mi se, danas ne baš tako čest gest - kaže dr Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva.

Lokalna samouprava i po okončanju radova zahvaljujući kojima će kritična raskrsnica postati uređeniji i bolje obezbeđen kružni tok, nastavlja aktivnosti na ovom planu i gradonačelnica najavljuje da će nastojati da se u skorije vreme pokrene i izgradnja kružnog toka na potezu Smederevo - Kolari.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.