NavMenu

VULIN: Bilo nepravilnosti u Yuri i Geoxu

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 25.07.2016. 15:46
Komentari
Podeli
Aleksandar Vulin (Foto: minrzs.gov.rs)Aleksandar Vulin
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin izjavio je u ponedeljak, 25. jula, da je u kompanijama Yura i Geox bilo nepravilnosti i da se država bori protiv svakog kršenja zakona bez obzira od koga ono dolazi.

Vulin je za RTS rekao da je Yura 2013. godine poklonila Inspekciji rada automobile i da ne može da ulazi u motive zašto se to radilo pre nego što je preuzeo vođenje tog ministarstva, ali da je u njegovom mandatu sprovođen zakon.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, u protekle dve godine imala više inspekcija nego otkako je došla u Srbiju, i to uglavnom po prijavi radnika i to onih koji nisu više u radnom odnosu.

- Ne možemo da pomognemo nekome ko više nije u radnom odnosu. Bilo je nepravilnosti u Yuri, one su ispravljene, za to su čak i kažnjeni - rekao je Vulin, dodajući da je kontrolisan i Geox i to na osnovu prijave radnika iz proizvodnje, budući da je poslodavac organizovao prekovremeni rad više nego što zakon dozvoljava.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, platila taj prekovremeni rad, ali ju je ministarstvo upozorilo da prekovremeni rad mora da bude organizovan u skladu sa zakonom.

- Svakako ćemo ponovo da proverimo, to je ono što možemo da radimo i što ćemo raditi - naveo je Vulin.

Za šest godina koliko južnokorejska kompanija Yura posluje u Srbiji urađeno je na desetine inspekcija u fabrikama u Nišu, Rači i Leskovcu, a u izveštajima Ministarstva rada navodi se da se 26 zaposlenih žalilo, kao i da se samo u jednom slučaju radnik inspekciji obratio u trenutku dok je radio u Yuri.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.