NavMenu

Avionom do Malte možda već 2017. godine - Ryanair razmatra još jednu liniju iz Niša

Izvor: Niške vesti Nedelja, 24.07.2016. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Sledeće godine sa niškog aerodroma mogla bi da bude uspostavljena redovna linija za Maltu, kazao je direktor JP Aerodrom Niš Vladica Đurđanović.

Ovu destinaciju razmatra kompanija Ryanair, na predlog gradonačelnika jednog grada na Malti i Privredne komore Pčinjskog okruga.

Ukoliko kompanija Ryanair proceni da bi linija Niš-Malta bila isplativa, mogla bi da uvede redovne letove.

- Na Malti živi i radi veliki broj građana sa juga Srbije i ova linija bila bi isplativa avio kompanijama. Predstavnici privrede iz Leskovca su u dogovoru sa gradonačelnikom jednog grada na Malti ušli u pregovore sa kompanijom Ryanair koja bi mogla da uspostavi redovan avio saobraćaj - rekao je Đurđanović.

Od početka pregovora do uvođenja redovnog leta uglavnom prođe oko godinu dana, pa ovu liniju Đurđanović očekuje sledeće sezone.

Do kraja 2016. godine iz Niša će biti devet redovnih avio linija za evropske gradove, a direktor aerodroma kaže da su kapaciteti Konstantina Velikog dovoljni da izdrže ovoliko letova. Ipak, ukoliko bude potrebe da se posao obavlja u dve smene trebalo bi da se uposli još radnika koji su stručni za rad na aerodromu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.