NavMenu

Tezga na Kalemegdanu 900.000 dinara - Od aparata za kokice zarada 2,2 miliona dinara

Izvor: Novosti Petak, 22.07.2016. 10:51
Komentari
Podeli
Licitacija za prodajna mesta na Kalemegdanu za tekuću sezonu protekla je relativno uspešno. JP Beogradska tvrđava zakupce je našlo za 27 od ukupno 44 privremena objekta u vrednosti od najmanje 24,5 miliona dinara.

Prema podacima JP Beogradska tvrđava, najveći broj prodajnih mesta, čak 20, zauzimaju suveniri, od kojih je ovo preduzeće profitiralo najmanje 9,2 miliona dinara.

Sa druge strane, prema podacima opštine Stari grad iz 2014. godine, kada su ove lokacije poslednji put nuđene u zakup u njenoj nadležnosti, suveniri su se mogli pazariti na 11 lokacija, koje su ukupno koštale najmanje 2,5 miliona dinara.

Ipak, izgleda da je najprofitabilniji posao sa razglednicama, koje mogu da se kupe samo na jednoj lokaciji. Dok je pre dve godine početna cena bila 400.000 dinara, ove sezone zakup štanda skočio je na neverovatnih 900.000 dinara.

Početne licitacione cene na godišnjem nivou porasle su, kako ove, 2016. godine, tako i prethodne, u skladu sa potražnjom i postignutim cenama na prethodnoj licitaciji, objašnjavaju u JP Beogradska tvrđava, koje je 2015. godine prvi put sprovelo konkurs za postavljanje privremenih objekata na prostoru Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan.

Aparati za kokice biće postavljeni na čak tri lokacije na području Kalemegdana i Beogradske tvrđave sa ukupnom zakupninom od najmanje 2,2 miliona dinara. I dok je Opština Stari grad najatraktivniju lokaciju u parku Veliki Kalemegdan cenila neverovatnih 2,2 miliona dinara, JP Beogradska tvrđava početnu cenu snizilo je na 800.000 dinara.

Početne licitacione cene kretale su se u rasponu od 120.000 dinara do 900.000 dinara godišnje. Najniža početna licitaciona cena bila je za postavljanje stalka za prodaju balona, dok je 900.000 dinara bio početni licitacioni iznos za najatraktivniju lokaciju u parku Kalemegdan, na početku glavne staze iz pravca Ulice kneza Mihaila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.