Izvor: Gde investirati | Četvrtak, 21.07.2016.| 09:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Besplatna onlajn škola preduzetništva za mlade

Serbian Venture Network (SeVeN), uz podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru projekta "Razvoj omladinskog preduzetništva kroz uspostavljanje novih programa i usluga za mlade - Preduzetnička akademija" po drugi put organizuje besplatnu školu preduzetništva, sa ciljem da edukuje mlade o pokretanju i vođenju sopstvenog biznisa.

Škola preduzetništva sastoji se iz više delova, a aktivnosti će se odvijati u periodu od avgusta do decembra 2016.

U okviru prvog dela Škole preduzetništva polaznici će sticati znanja na onlajn platformi koja će biti lansirana 1. avgusta i biće otvorena do 1. septembra. Tokom ovih mesec dana učesnici će kroz samostalan rad putem prezentacija, predavanja, filmova, materijala za čitanje i testova savladati osnove preduzetništva.

Drugi deo škole predstavlja Akademija preduzetništva u okviru koje će polaznici imati praktičnu obuku vođenu od strane stručnih mentora i raditi na realizaciji svoje ideje i pokretanju biznisa uz njihovu pomoć.

Takođe, planirano je da se na Akademiji polaznici upoznaju sa dobrim primerima iz prakse, pa će za njih biti organizovane i posete habovima, upoznavanje sa uspešnim preduzetnicima i startapovima i brojni događaji namenjeni međusobnom umrežavanju mladih preduzetnika.

Najuspešniji polaznici Škole preduzetništva dobiće priliku da izlože svoju ideju na Belgrade Venture Forumu, najvećem forumu inovacija i investicija u regionu od 5. do 7. decembra 2016. godine, kao i da prisustvuju master klasu namenjenom najboljim učesnicima programa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.