Izvor: Blic | Ponedeljak, 21.01.2008.| 11:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

"On-line" kupovina u Srbiji praktično nemoguća zbog složenih, zastarelih i skupih procedura uvoza

Da kupovina putem Interneta još nije zaživela na pravi način u našoj zemlji, pokazuje i nedavni primer kada je kupcu, umesto 6.500 dinara, naplaćeno preko 16.800 za carinu i porez na robu koju je kupio na sniženju u Americi.

Koliko god da je "on-line" kupovina primamljiva, u našoj zemlji nije uobičajena zbog različitih problema. Ono što je odavno postalo praksa u svetu, kod nas se veoma sporo probija na tržište.

Tek nekoliko desetina domaćih kompanija nudi prodaju preko Interneta. "E-dućan" već četiri godine nudi građanima Srbije mogućnost da naruče sve što se nalazi u prodaji na internetu i što je zakonski dozvoljeno da se uveze. Zaposleni se, međutim, često suočavaju sa problemima zbog složenih, zastarelih, skupih i generalno problematičnih procedura uvoza koje primenjuje carina.

- Nedavno je naš kupac dosta oštećen na carini na aerodromu. Naime, čovek je kupio garderobu na rasprodajama u Americi, iskoristio sve popuste koji su tamo aktuelni i preko naše firme to naručio. Mi šaljemo tu robu iz Amerike tako kako je i kupljena, sa originalnim fakturama, sa etiketama, sve radimo potpuno transparentno. Carinici uvek proveravaju pakete za fizička lica. Kad su otvorili paket ovog čoveka i videli na etiketama stare i nove cene, verovatno i znak za rasprodaju "SALE", zaključili su da su originalne cene one najviše - priča Aleksandar Birovljev iz "E-dućana".

On dodaje kako su carinici, takođe, zaključili da je njihov špediter pokušao da sakrije cene i dodatno ga kaznili. Na kraju je mušterija, umesto oko šest hiljada za carinu i porez, dobila fakturu od carine na više od 16.800 dinara.


Dešavalo se, pričaju u ovoj firmi, i da čovek naruči četiri pakovanja vitamina uz koju ide peto besplatno. Pritom, jedno pakovanje se sastoji od dve bočice pa carinici, uprkos tome što sve jasno stoji na fakturi, naprave problem jer je prijavljeno četiri, a došlo je 10 bočica.

- Jako je teško da ovaj način trgovine počne normalno da funkcioniše u Srbiji. Naš poštanski i carinski sistem je toliko zastareo da je apsolutno nesposoban da se nosi sa internet trgovinom. U Privrednoj komori Srbije osnovana je Grupacija za elektronsku trgovinu koja se bori da to zaživi. U krajnjoj liniji, trebalo bi da nas država podrži jer joj sve uredno plaćamo. Za razliku od nas, teško da je iko ko kolima dovozi par dukserica iz inostranstva platio carinu i porez za njih - kaže Birovljev.

U Ministarstvu finansija, Upravi carina, navode da se u postupku utvrđivanja carinske vrednosti prihvataju sve vrste sniženja cena i gotovinskih popusta za određenu robu ako su ugovoreni pre obavljenog uvoza. U skladu sa tim, u postupku carinjenja robe carinarnica vrši i kontrolu prijavljene cene za carinsku vrednost.

- Ako carinarnica ospori prijavljenu cenu, u konkretnom slučaju sniženu, uvoznik ima pravo da podnese prigovor i podnese sve isprave kojima može da se dokaže stvarna ili ukupno plaćena cena za uvezenu robu. Ukoliko prigovor uvoznika bude uvažen i ako se dokaže da je carinu platio u većem iznosu nego što je trebalo, razlika će mu biti vraćena - objašnjavaju u informativnoj službi Uprave carina. Ako carinarnica ne uvaži prigovor, uvoznik ima pravo da se obrati Komisiji za žalbe Uprave carina, a zatim Vrhovnom sudu Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.