Izvor: eKapija | Utorak, 19.07.2016.| 10:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prihodi kompanije Yahoo u padu - Kvartalni gubitak nekadašnjeg giganta 440 mil USD

Internet kompanija Yahoo poslovala je u proteklom tromesečju sa gubitkom od oko 440 mil USD, dok su prihodi kompanije pali, stoji u poslednjem finansijskom izveštaju te kompanije.

Yahoo je najavio otpis vrednosti društvene mreže Tumblr u iznosu od 482 mil USD koju je kupio 2013. za 1,1 mlrd USD. Nakon otpisa Tumblra, kompanija je zabeležila neto gubitak od 439,9 mil USD u poređenju sa gubitkom od 21,6 mil USD godinu pre.

Kompanija Yahoo se nalazi u procesu prodaje svojih poslova vezanih za pretraživanje i oglašavanje. Kompanije Verizon Communications i AT&T zainteresovane su za kupovinu osnovne delatnosti Yahooa, kao i TPG Capital sa konzorcijumom na čelu sa Dan Gilbertom, osnivačem kompanije Quicken Loans, i milijarderom Vorenom Bafetom.

Yahoo poseduje velike udele u kineskom trgovcu Alibaba i kompaniji Yahoo Japan, koji vrede daleko više od internet poslovanja kompanije.

Tržišna vrednost kompanije je 35,8 mlrd USD, ali veliki deo tog iznosa odnosi se na vrednost udela u kineskom internet divu Alibaba.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.