NavMenu

Tender za prodaju NIN-a do kraja marta

Izvor: Glas javnosti Nedelja, 20.01.2008. 14:41
Komentari
Podeli

Javni poziv za tendersku prodaju izdavačkog preduzeća "NIN" iz Beograda biće raspisan krajem marta ili najkasnije do početka aprila, rečeno je u Agenciji za privatizaciju. Ako se sve bude odvijalo prema planu, do kraja ovog meseca trebalo bi da bude završena ocena i izbor privatizacionog konsultanta, a odmah nakon toga ići će se u pripremu tenderske dokumentacije i objave poziva.

Prodaja nedeljnika NIN prethodno je bila zakazana za 29. septembar prošle godine (po početnoj ceni od 13,2 miliona dinara), ali je na insistiranje zaposlenih i po odluci države koja ima većinski udeo u preduzeću, Agencija za privatizaciju predložila da NIN bude prodat na tenderu, jer bi se na taj način garantovao nastavak uspešnog poslovanja.

NIN je osnovan 1935. godine, ima 35 zaposlenih, od kojih je 17 sa visokom stručnom spremom, a poseduje deo zgrade u Cetinjskoj ulici u Beogradu površine 452 kvadratna metara.

Osim nedeljnika NIN, čiji je tiraž od 21.000 do 22.000 primeraka, ovo izdavačko preduzeće bavi se i objavljivanjem oglasa i knjiga. Prema podacima iz bilansa poslovanja, ukupni prihodi NIN-a u 2006. godini iznosili su 107,5 miliona dinara, odnosno oko 1,2 miliona evra.

U profilu kompanije objavljenom na sajtu Agencije za privatizaciju, kao prednosti preduzeća navedeni su tradicija i stručna radna snaga, a kao nedostaci, veliki udeo honorarne saradnje i kašnjenje u izlasku i distribuciji, a kao moguća opasnost - pojava novih nedeljnika na tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.