Izvor: Novosti | Ponedeljak, 18.07.2016.| 11:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Autobusi kao "statisti" zarade pet miliona dinara - GSP iznamljuje vozila za snimanja reklama, serija, filmova...

Prevoz putnika im je primarna delatnost, ali GSP Beograd svoj račun dopunjava i od naplate reklamnog prostora, iznajmljivanja vozila za privatni prevoz, kao i za snimanja. Godišnje se budžet najvećeg gradskog prevoznika, samo od iznajmljivanja voznog parka dopuni sa više miliona dinara.

U GSP kažu da se bave prevozom putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju autobusima, tramvajima i trolejbusima, školskim i prevozom osoba sa invaliditetom, kao i ostalim prevozom po ugovoru. Vanrednim iznajmljivanjem vozila za prevoz, snimanje filmova i reklama, turističko razgledanje grada...

Godišnji prihodi od iznajmljivanja vozila su oko 150 miliona dinara za ugovoreni školski ili prevoz osoba sa invaliditetom, iznajmljivanja vozila trećim licima. Samo od iznajmljivanje naših vozila za snimanja zaradimo oko pet miliona dinara, nekad i više, naveli su u GSP.

Među najpoznatijim klijentima sa kojima su sarađivali su producentske kuće za snimanje filmova i reklama, kao i za serije "Sinđelići" i "Andrija i Anđelka". Vozila beogradskog javnog prevoznika "statirala" su i u filmu sa čuvenim holivudskim glumcem - Pirsom Brosnanom. Koristili su ih i u domaćim ostvarenjima "Belo odelo" Lazara Ristovskog, kao i u filmu i seriji "Montevideo bog te video".

A za "partnere" na reklami birali su ih i mobilni operateri Vip mobile i MTS. Angažovala ih je i američka ambasada, prevozili su strane delegacije Kine, Rusije, OEBS, strane diplomate. Autobusi GSP vozili su učesnike manifestacije "Radost Evrope", "Kids festa", "Beer festa", Univerzijade, Evrosonga...

- Razne su varijante naplate iznajmljivanja vozila, po satu, danu, kilometru, zavisno od zahteva. Postoje razlike u ceni zavisno od vozila - tramvaji su najskuplji, minibusevi najjeftiniji. Cenovnik je vrlo prihvatljiv, pa imamo dosta klijenata. Lane je realizovano sedam ugovorenih vožnji, a ove godine zaključno sa petim mesecom devet. Producentska kuća "Star hill" je u pogonu "Dorćol" snimala deo materijala za spot mlade londonske grupe, a "Shidari" je snimao dve scene za svoj novi film u prostorijama šalter-sale GSP - rekli su u GSP.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.