Izvor: RTS | Ponedeljak, 18.07.2016.| 09:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi život ili smrt sporednih koloseka - Država nema novca da održava 800 kilometara neisplativih pruga

(Foto: Milica Stevuljević)
Država je odlučila da više od 800 km pruga u Srbiji, za koje je utvrđeno da su ekonomski neisplative, poveri zainteresovanim lokalnim samoupravama i pokrajni na upravljanje. Iz Topličkog i Nišavskog okruga ističu da nemaju sredstava da se brinu o prugama, iako su im, kako građani kažu, potrebne.

Na pojedinim deonicama, na kojima vozovi godinama ne saobraćaju, ponovo biti uspostavljen saobraćaj, a na nekima zauvek ugašen.

Za godišnje održavanje pruge od Doljevca do Merdara, potrbeno je, tvrde stručnjaci, oko 270.000 EUR. Nijedna od pet opština Topličkog i Nišavskog okruga, kroz koje prolazi pruga, nema toliko planiranih para u budžetu.

Načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković napominje da se Doljevac, Žitorađa, Kuršumlija i Blace nalaze među 46 najnerazvijenijih opština u Srbiji. - Zamislite kada bi smo im i ovu mogućnost za neki budući razvoj oduzeli, učinili bismo veliki greh prema tim ljudima - upozorio je Cvetković.

Da ovaj strateški važan železnički pravac ka Kosovu i Metohiji treba sačuvati, u Toplici i Nišu nema dileme.

Prugom od Doljevca do Meradara, dugom 88 kilometara, voz sada saobraća dva puta dnevno. Kreće se brzinom od 40-50 kilometara na sat. Iako stručnjaci kažu da je ova pruga ekonomski neisplativa, žitelji Topličkog i Nišavskog okruga tvrde da im je veoma važna.

Građani ističu da autobus košta 200 dinara, a voz 65 i dodaju da meštani sedam sela koriste prugu.

Privrednici spremni da pomognu revitalizaciju pruge

(Foto: Franz Pfluegl/shutterstock.com)
Gašenjem nekadašnjih fabrika, na ovom putnom pravcu proredili su se i teretni vozovi, ali su privrednici spremni da pomognu revitalizaciju pruge, jer u kraju sada posluju i strane multinacionalne kompanije.

- Mi koristimo najskuplji vid saobraćaja, teške kamione i za izvoz i za domaće tržište, a sve to može da se radi i železnicom koja je najjeftinija - rekao je direktor AD Planinka-Kuršumlija Radovan Raičević.

Direktor Sektora za saobraćaj AD Infrastruktura Železnice Srbije Milan Maksimović naveo je da veliki broj opština nije finansijski spreman da postane upravljač železničkom infrastrukturom. - Međutim, lokalne samouprave pokazale su zainteresovanost i spremnost da upravljaju prugama i organizuju saobraćaj samo da se na tim prugama ne obustavlja saobraćaj - dodao je Maksimović.

Za održavanje pojedinih pruga, problema neće biti. Putni pravac između Paraćina i Starog Popovca, na primer, proradiće posle tri godine, jer su za njegovu obnovu zainteersovani popovačka cementara i paraćinska staklara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.