NavMenu

Mubadala prodala Kinezima udeo u SR Technics

Izvor: Tangosix Nedelja, 17.07.2016. 12:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Mubadala iz UAE prodala je većinski udeo u švajcarskoj kompaniji SR Technics kineskoj grupi HNA Aviation.

Kako je saopštila SR Technics, njen dosadašnji stoprocentni vlasnik fond Mubadala iz Abu Dabija prodao je 80 odsto udela u vlasništvu.

Prema detaljima objavljenim o transakciji SRT će ostati samostalan biznis u okviru HNA vazduhoplovnog portfolia.

Mubadala, koja je od 2006. godine bila vlasnik SRT-a zadržaće 20 odsto udela u švajcarskom MRO provajderu.

- Kao većinski vlasnik SRT-a već duže od šest godina mogu da kažem da smo našli idealnog partnera u kompaniji HNA Aviation koja će nastaviti razvoj jednog od vodećih MRO provajdera u svetu. Ostaćemo aktivni u vođenju kompanije u razmeri našeg preostalog vlasništva i mesta u Upravnom odboru - rekao je Homaid Al Šamari, direktor vazduhoplovne divizije Mubadala fonda.

Džeremi Remača, vršilac dužnosti direktora SRT-a naglasio je da je pored fokusa na trenutne klijente i sve širu podršku Etihad Grupi cilj kompanije širenje na tržište Azije i Pacifika.


SR Technics je jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona, sposobna da održava većinu Airbus i Boing letelica. Zapošljava oko 3.300 radnika širom sveta koji servisiraju oko 1.050 aviona.

Svoju administraciju počela je da seli iz Ciriha u Beograd početkom prošle godine kada je i zvanično počeo s radom centar poslovnih procesa te kompanije.

Prilikom posete sedištu kompanije, premijer u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić rekao je da kompanija SR Technics trenutno zapošljava 120 ljudi, a da plate su duplo veće od proseka u Srbiji, oko 1.000 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.