NavMenu

Vimeksim planira izgradnju skladišnih kapaciteta u Bačkoj - Kompanija zainteresovana i za privatizaciju Luke Novi Sad

Izvor: Dnevnik Nedelja, 17.07.2016. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Uskoro planiramo izgradnju silosa i skladišnih kapaciteta u Bačkoj, kako bismo mogli da koncentrišemo robu za svoje poslovne potrebe, da zaposlimo mlade ljude, i preko direktnih investicija učestvujemo u razvoju kooperacije. Ovim ulaganjem pružićemo i maksimalnu podršku našim dobavljačima i partnerima - kaže u intervjuu Dnevniku, direktor predstavništva kompanije Vimeksim u Srbiji Sergej Doskač.

Kompanija Vimeksim, koja je za svoje sedište izabrala Novi Sad, posluje na tržištu žitarica i uljarica i predstavljena je širom sveta. Osnovna delatnost Vimeksima je primarna proizvodnja, prerada, izvoz i pružanje logističkih usluga za žitarice i uljarice.

- Godišnji promet kompanije premašuje pola milijarde evra, godišnje izvozimo više od milion tona robe kroz naše podružnice, obrađujemo više od 24 hiljade hektara sopstvene zemlje, posedujumo luku Kilija na Dunavu, kao i 200 hiljada tona skladišnih kapaciteta u luci Odesi. Naše poslovne aktivnosti i plasman kapitala dotiču se i biogasnih postrojenja, proizvodnje jogurta i konsaltinga za upravljanje u poljoprivredi - objašnjava Doskač.

On je istakao da Vimeksim gleda tržište Srbije kroz prizmu velikog potencijala u razvoju.


- Plodna zemlja, strateški položaj, vredni ljudi, napredak kako političkog, tako i ekonomskog ambijenta, otvara dobre mogućnosti za plasman kapitala. U ovom trenutku naš osnovni cilj je izlazak na Dunav sa pretovarnim kapacitetima, kako bismo povezali luku u Ukrajini, preko luke u Srbiji, uzvodno sa našim partnerima širom EU, ali i podržali ekspanziju na Dalekom i Bliskom Istoku kroz Konstancu i Crno more. Kompanija je u užem krugu zainteresovanih za privatizaciju Luke Novi Sad, za koju smatramo da ima perspektivu, mogućnost uspešnog poslovanja i proširenja. Ova luka je zapravo deo našeg investicionog programa - naglasio je Doskač.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.