NavMenu

Produžen rok za dodelu sredstava za podršku razvoju ženskog preduzetništva

Izvor: eKapija Sreda, 13.07.2016. 12:58
Komentari
Podeli

(Foto: avemario/shutterstock)
Zbog velikog interesovanja, rok za prijavljivanje na javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoju ženskog preduzetništva produžava se do 29. jula do 15 časova, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

Visina opredeljenih finansijskih sredstava za podršku razvoju ženskog preduzetništva unapređenjem proizvodnje i proširenjem kapaciteta poslovanja u cilju razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u vlasništvu žena, jačanja konkurentnosti i podsticanja zapošljavanja je 5.000.000 dinara.

Posebni ciljevi finansiranja su unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih linija ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih sredstava u maksimalnom iznosu od 500.000 dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), koja će omogućiti poboljšanje kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda ili usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala i srednja preduzeća u vlasništvu žena sa udelom od minimum 60 odsto u ukupnom kapitalu društva, kao i preduzetnice.

Precizno i tačno popunjena prijava sa pratećom dokumentacijom (u skladu sa javnim konkursom) podnosi se lično ili poštom na pisarnicu Gradske uprave Beograda, Sekretarijat za privredu (Kraljice Marije 1, treći sprat), u zapečaćenoj koverti. Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 011/7157-379 i 011/7157-356, kao i putem mejla privreda@beograd.gov.rs.

Više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu videti na zvaničnom sajtu Grada Beograda u rubrici Gradski oglasi, konkursi i tenderi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.