Izvor: eKapija | Utorak, 12.07.2016.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbiji iz IPA II fondova 39,7 mil EUR - Uskoro ugovori za preostalih 156,9 mil EUR

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Vlada Srbije i Evropska komisija danas su potpisali finansijski sporazum kojim se Srbiji iz instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) za 2015. godinu, od ukupno 196,6 mil EUR, odobrava prvih 39,7 mil EUR.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da će u narednom periodu biti potpisana još dva finansijska sporazuma, i to u iznosu od 80 mil EUR i 76,9 mil EUR.

Sporazum su potpisali Jadranka Joksimović, koja je i nacionalni IPA koordinator, i direktor u Generalnom direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju Ketrin Vent.

Sredstva su namenjena realizaciji projekata u oblastima reforme pravosuđa i unutrašnjih poslova, kao i projekata koji doprinose procesu pregovora i usklađivanja sa propisima EU.

Iz programa će se, između ostalog, finansirati jačanje kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, pranja novca i terorizma, jačanje interne kontrole u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova u borbi protiv korupcije, uspostavljanje efikasnog sistema za hitne slučajeve, sprovođenje Akcionog plana za Poglavlje 23 i unapređenje efikasnosti tužilaštava.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.