NavMenu

Rekord na Vol stritu - Indeks "S&P 500" na najvišem zabeleženom nivou

Izvor: Beta Utorak, 12.07.2016. 07:49
Komentari
Podeli
(Foto: Ti_ser/shutterstock.com)
Indeks Njujoške berze "Standard & Poor's 500" završio je trgovanje u ponedeljak, 11. jula, na rekordno visokom nivou, premašivši dosad najveću vrednost iz maja 2015. godine.

Dobici su prethodno zabeleženi i na drugim svetskim berzama pošto su investitori ohrabreni novim izveštajem o zapošljavanju u SAD dok se smanjuju brige oko posledica Bregzita.

Neki analitičari ocenjuju da je rast i posledica privlačnosti američkih akcija dok se globalna ekonomija suočava s rizicima Bregzita.

"Standard & Poor's 500" porastao je 0,3% na 2.137,16 poena, mada je u toku dana bio i na 2.143,16. Prethodna najviša vrednost tog indeksa bila je 2.134,72 u maju prošle godine.

Industrijski indeks "Dow Jones" je porastao 0,4%, a "Nasdaq" 0,6%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.