NavMenu

Za izbore 421,7 miliona dinara iz budžetske rezerve

Izvor: Tanjug Sreda, 16.01.2008. 11:29
Komentari
Podeli

Za predsedničke izbore, koji se održavaju u nedelju, 20. januara, za stranke i udruženja građana koje imaju kandidate, biće izdvojeno 421,7 miliona dinara iz budžetske rezerve.

Devet predsedničkih kandidata podeliće sumu od 84.333.274 dinara na jednake delove, što je oko 9.370.363,67 dinara ili oko 117.000 EUR. Takođe, Skupštini Srbije odobreno je 669.403.975 dinara za sprovođenje izbora.

Od 80% preostalog iznosa, oko 337.333.367 dinara, odnosno nešto više od 4 mil EUR, biće isplaćeno stranci čiji kandidat pobedi na predsedničkim izborima.

Sredstva iz privatnih izvora za predsedničke kandidate ne mogu preći 20% od iznosa sredstava koja je stranka ili grupa predlagača dobila iz budžeta za organizovanje kampanje.

Zakonom o finansiranju političkih stranaka, sredstva za pokriće troškova izborne kampanje obezbeđuju se u godini u kojoj se održavaju redovni izbori i to u iznosu od 0,1% budžeta Republike (umanjenog za transfere drugim nivoima vlasti i organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja), za godinu za koju se budžet donosi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.