NavMenu

Budva obogatila turističku ponudu akva parkom na Toplišu - Investicija vredna 13 mil EUR

Izvor: Novosti Nedelja, 10.07.2016. 17:43
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Jelena Đelić)Budva
Turistička prestonica Crne Gore iz godine u godinu obogaćuje svoju ponudu. Odavno svesni da more i sunce nisu dovoljni, da se na more dolazi radi aktivnog odmora, Budvani obezbeđuju sadržaje koje savremeni turisti traže.

Na brdu Topliš iznad Budve, nedaleko od čuvene diskoteke "Top hill", svečano je otvoren akva-park. Reč je o jednom od najlepših vodenih parkova na Mediteranu, koji se prostire na površini od 41.800 m2 i može da primi čak 5.000 posetilaca. Park ima mnogobrojne izuzetno atraktivne objekte za uživanje i razonodu svih populacija - počev od najmlađih do najstarijih. Tu su bazeni, tobogani, 50 atrakcija za mališane, ugostiteljski i drugi objekti.

Prema rečima predsednika Opštine Budva Srđe Popovića, akva-park na Toplišu izgradila je kompanija "Aqua Terra Solution", tursko-crnogorska firma, ulažući u njega oko 13 mil EUR.

- Opština Budva će po osnovu zakupa zemljišta godišnje inkasirati 240.000 EUR, a druge posredne koristi su daleko veće. Grad je, naime, dobio novi biser u svojoj turističkoj ponudi, koji će biti valorizovan na najbolji mogući način. Budva je grad dobrih hotela visokih kategorija, atraktivnih restorana, uređenih plaža, sa marinom za jahte... Ona je i grad festivala i karnevala - rekao je Srđa Popović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.