NavMenu

Žagubica traži partnera za izgradnju kompleksa "Izvor" - U planu bazen, kuglana, tereni i hotel sa četiri zvezdice

Izvor: Novosti Četvrtak, 07.07.2016. 15:40
Komentari
Podeli
Opština Žagubica (Foto: zagubica.org.rs)Opština Žagubica
Uz pomoć razvojnih projekata i poslovnih partnera, lokalna samouprava u Žagubici planira otvaranje 350 radnih mesta. U tom cilju, jedan od projekata koji obećava je i izgradnja kompleksa nazvanog "Izvor" - po principu javno-privatnog partnerstva - pa je fizičkim i pravnim licima upućen javni poziv da na ovom prostoru investiraju u izgradnju objekata. A, u planu su bazen i kuglana, te tereni za odbojku na pesku i mini-golf. S obzirom na to da u pomenutom kompleksu već postoje balon-hala i stadioni za mali fudbal i košarku, potrebno je izgraditi još tribine i svlačionice...

- Zato što Žagubica kuburi sa smeštajnim kapacitetima za turiste, uz "Izvor" se planira i izgradnja hotela sa četiri "zvezdice", koji bi trebalo da ima 200 ležajeva - kaže predsednik opštine, Safet Pavlović.

Ranije je bilo i najava da će kooperanti čuvene švedske kompanije IKEA, na području Žagubice graditi svoje pogone za preradu drveta i finalne proizvode.

- Njihovim kooperantima iz Rumunije i Švajcarske nudimo šest hektara zemljišta sa kompletno izgrađenom infrastrukturom. Ukoliko se ostvare takvi planovi, uz gradnju kompleksa "Izvor", to bi značilo otvaranje 350 radnih mesta - objašnjava Pavlović.


Ali, dok se navedeni projekti ne realizuju, razvoju privrede Žagubice doprinosi turistička ponuda. Tu su, podsetimo, planina Beljanica, brojne reke sa pritokama, vrela, ponornice, izvori tople vode i još neistražene pećine, a ne treba zaboraviti ni manastir Gornjak - zadužbinu kneza Lazara, te manastir Trška crkva i bogomolje u Žagubici, Ribaru, Laznici, Bliznaku, Osanici i Krepoljinu.

- Da bismo mogli da razvijamo privredu i turizam, neophodna je rekonstrukcija regionalnog puta na pravcu od Požarevca, preko Žagubice, do Bora, za koju očekujemo finansijsku pomoć države - precizira Pavlović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.