NavMenu

Dodeljeni sertifikati za obuku o inspekcijskom nadzoru

Izvor: Beta Četvrtak, 07.07.2016. 14:17
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
U Skupštini Beograda danas su službenicima grada dodeljeni sertifikati za završenu obuku o inspekcijskom nadzoru, koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

E-obuka (učenje na daljinu) na temu "Izgradnja kapaciteta lokalnih inspekcijskih službi" trajala je od 11. aprila do 3. juna 2016. godine.

Generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić rekao je za obuku prijavljeno 1.230 službenika iz Srbije, a da je preko 1.140 učesnika ostvarilo pravo na sertifikat. Projekat rađen sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i OEBS-om.

Najbrojniji polaznici bili su zaposleni na poslovima inspekcijskog nadzora iz Gradske uprave i gradskih opština Beograda, gde je e-obuku uspešno završilo 277 službenika.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović izjavio je da ova obuka važna za profesionalni napredak službenika, ali i za gradjane i privredu.

Obuka je prema njegovim rečima, organizovana u preriodu tri važna događaja - početak pune primene Zakona o inspekcijskom nadzoru, delimična primena Zakona o upravnom postupku i najava otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU.

- Za efikasnost ovih procesa potrebna je dobro obučena državna administracija, lokalna samuprava i inspekcijske službe - rekao je Ožegović.


Ocenio je da je od početka rada na Zakonu o inspekcijskom nadzoru puno postignuto i da se ostvaruju predviđeni ciljevi, a to je uređenje poslovnog ambijenta, smanjenje sive ekonomije, ujednačavanje i profesionalizacijaa inspekcijskijh službi, smanjenje korupcije i povećanje konkurentnosti.

Ožegović je rekao da je od početka primene zakona zabeleženo 17,5% više novoregistrovanih privrednih subjekata, a 14% manje odjavljenih, dok je u prva četiri meseca ove godine bilo 5.200 novoprijavljenih radnika.

Istakao je da je važna izgradnja jedinstvenog informacionog sistema, koji će da objedini sve ono što inspekcijske službe rade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.