Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.07.2016.| 08:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorena letnja škola preduzetništva za srednjoškolce

U Centru za razvoj tehnološkog preduzetništva "ICT Hub" u sredu, 6. jula, počela je da radi "Letnja škola tehnološkog preduzetništva" za srednjoškolce. Ukupno 30 učesnika starosti od 15 do 18 godina imaće priliku, tokom jula i avgusta, da nauče više o industriji video igara, odnosno kako da naprave igricu i pretvore je u uspešan biznis. Predavači će im biti iskusni kreatori video igara iz najvećih studija u Srbiji, poput "Eipix entertainment"-a.

Na konkurs koji je održan u drugoj polovini juna prijavilo se više od 40 učenika srednjih škola iz Beograda, Zaječara i Lazarevca. Trećina prijavljenih su devojke, što pokazuje sve veće interesovanje žena za oblast ICT preduzetništva.

Ove radionice su deo projekta "Podrška tehnološkom preduzetništvu mladih" koje sprovodi "ICT Hub" u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Besplatne radionice za srednjoškolce održaće se u periodu od 6. do 8. jula i od 29. do 31. avgusta, u prostorijama "ICT Hub"-a u Naučno-tehnološkom parku Zvezdara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.