NavMenu

Počela gradnja autobuskih terminusa na Novom Beogradu - Izmeštaju se okretnice iz centra grada

Izvor: Beobuild Sreda, 06.07.2016. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Sa prvim danima jula krenula je izgradnja već najavljenih autobuskih terminusa na Novom Beogradu. Prema planu reorganizacije linija gradskog prevoza priprema se izmeštanje terminusa za veliki broj linija koje trenutno završavaju u centru grada.

Kako prenosi portal "Beobuild", tu se pre svega misli na linije prevoza koje terminišu na Trgu republike, ali i na pojedine linije minibusa i buduće linije elektrobuseva.

Radi se o dva terminusa, jednom u okviru razdelnog ostrva u Ulici Vladimira Popovića, dok bi se drugi nalazio prekoputa "Skejtparka" kod Brankovog mosta. Terminusi će biti građeni sukcesivno, pa će prvo biti izgrađen onaj u Ulici Vladimira Popovića da bi nakon toga krenula gradnja terminusa na Ušću.

Stajalište i okretnica u bloku 20 imaće prilaz iz Ulice Milentija Popovića, internom saobraćajnicom pored hotela "Hyatt", dok se kao alternativni pravac ostavlja veza terminusa sa Zemunskim putem. U okviru prostora koji se prostire na preko 4.200 m2 planiran je odvojen deo za objekte otpravnika, toalete i ostale funkcije neophodne za rad terminusa.

Terminus kod Brankovog mosta biće izgrađena uz desnu ivicu saobraćajnice, a vozila će mu pristupati iz Bulevara Nikole Tesle. Nakon toga, autobus će nastavljati ispod Brankovog mosta prema Sajmištu, do uključenja na most u pravcu ka centru.

Rok za završetak svih radova je 150 dana, dok je planirani početak korišćenja ovih okretnica početak naredne godine. Radove izvodi "AR Gradnja", a ukupna vrednost posla se procenjuje na 35 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.