NavMenu

"Mecafor" pokreće proizvodnju u Kikindi od oktobra - Planirane investicije vredne 4 mil EUR

Izvor: RTV Sreda, 06.07.2016. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/shutterstock.com)
U aprilu ove godine francuska kompanija "Mecafor" je simboličnim polaganjem kamena temeljca za izgradnju fabrike započela i realizaciju najavljenih 4 mil EUR investicija u Kikindi.

Na prostoru kikindske Industrijske zone uveliko je odmakla izgradnja fabrike te kompanije koja će biti usmerena pre svega za proizvodnju delova namenjenih automobilskoj industriji. Početkom oktobra očekuje se i start proizvodnje.

Od ukupno planiranih 4 mil EUR investicija, koliko je menadžment kompanije "Mecafor" opredelio za ulaganje u fabriku u Kikindi, blizu 46 miliona dinara izdvojeno je za kupovinu zemljišta, odnosno parcele u okviru kikindske industrijske zone. To pokazuje nameru investitora da, kada se za to steknu uslovi, proizvodnja bude i proširena.

- Mi smo upravo i odabrali ovu parcelu samim tim što postoji mogućnost proširenja u datom trenutku, kada se uslovi za to stvore. Svakako gledamo i na opšte uslove tržišta, tako da smo vrlo zadovoljni onim što možemo da očekujemo od budućosti - naglasio je Nikolas Grosdidije, predsednik Upravnog odbora kompanije "Mecafor" prilikom boravka u Kikindi.

- Išli smo logikom da bi velike kompanije trebalo gradu nešto i da nadoknade i tako je došlo do dogovora da kompanija "Mecafor" kupi ovo zemljište. Na taj način, naše opremanje kompletne industrijske zone praktično je "pokriveno" tom prodajom zemljišta - kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Tokom prve godine rada u fabrici kompanije "Mecafor" posao bi trebalo da dobije 50-tak radnika. I to, kako je najavljeno, bez subvencija države. Rok za završetak radova na izgradnji fabrike je septembar, a u oktobru bi trebalo da usledi start proizvodnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.