NavMenu

"Telekom Srbije" očekuje dobit od 21,4 milijarde dinara

Izvor: Danas Ponedeljak, 14.01.2008. 08:52
Komentari
Podeli

"Telekom Srbije" objavio je da u ovoj godini planira povećanje bruto dobiti od 42%, odnosno, na 21,4 milijarde dinara. Prema budžetu kompanije za 2008. godinu, očekuje se ukupan prihod od 87,5 milijardi dinara, što je za 11% više nego u prošloj godini, navodi kompanijski list "Telekom svet".

Operativni prihod planiran je u iznosu od 84,9 milijardi dinara na osnovu tri miliona pretplatnika fiksne telefonije i 5,85 miliona pretplatnika mobilne telefonije. Planirano je da se 58% prihoda dobije od fiksne telefonije.

Ukupni troškovi "Telekoma Srbije" za 2008. godinu, na osnovu budžeta koji usvojio Upravni odbor, biće 66,1 milijarda dinara, što je za 3% više nego prethodne godine. Troškovi fiksne telefonije biće 19% veći, dok će mobilna telefonije smanjiti troškove za 26%.

"Telekom svet" navodi da su najviše povećani troškovi interkonekcije sa mobilnim operaterima "Telenor" i "Vip", a najznačajnije smanjenje planirano je za prodaju mobilnih telefona i marketing. Budžetom su planirana ukupna ulaganja od 25,44 milijarde dinara, što je za 6% manje nego u 2007. godini.

Od tog iznosa 17,3 milijarde izdvojeno je za fiksu telefoniju gde je planirana instalacija 194.378 digitalnih linija, a investicije u razvoj internet mreže dostići će 1,3 milijarde dinara, što je 30% više nego 2007. godine.

Tagovi:
Telekom svet
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.