NavMenu

Raspisan poziv za 50 tehnoloških kompanija sa najbržim rastom

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.07.2016. 15:53
Komentari
Podeli

(Foto: Andresr/shutterstock.com)
Konsultantsko-revizorska kompanija "Deloitte" započela je proces registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi. Projekat pod nazivom "CE Technology Fast 50" u Srbiji se sprovodi devetu godinu zaredom, dok se na području centralne Evrope sprovodi već sedamnaest godina.

Cilj projekta "Technology Fast 50" je rangiranje tehnoloških kompanija sa najbržim rastom prihoda u centralnoj Evropi u poslednje četiri godine (2012-2015). Za plasman na dve "Deloitte"-ove rang liste, 50 najbrže rastućih (Fast 50) i Zvezde u usponu (Rising Stars), kompanije moraju da ostvare godišnje prihode veće od 50.000 evra za prvu listu i 30 hiljada evra za drugu listu. Kompanije su na listama rangirane na osnovu petogodišnje tj. trogodišnje stope rasta prihoda.

Kompanije iz tehnološkog sektora same će se prijavljivati na takmičenje, a 50 najbolje plasiranih rangiraće se na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje četiri godine, čime kompanije dokazuju kontinuiran i brz rast.

Posebne kategorije u takmičenju biće "Zvezde u usponu"- mlade kompanije sa brzim rastom koje posluju manje od pet godina, gde se najbolji rangiraju na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje tri godine, i "Velikih pet", kategorija u koju će biti uvrštene samo one kompanije čiji su prihodi u 2015. godini bili veći od 25 mil EUR.

Ove godine biće dodeljena specijalna nagrada za "najznačajniju inovaciju" koja se dodeljuje kompaniji koja razvija jedinstven i inovativan proizvod ili pruža usluge koje imaju revolucionaran uticaj na tržište. Samo jedan pobednik će biti izabran na osnovu procene nezavisnog žirija.

Da bi se prijavili na konkurs potrebno je da se registrujete na našoj veb stranici www.deloitte.com/fast50ce. Ovde ćete saznati i više informacija o svim kriterijumima koje bi kompanije trebalo da ispune kako bi se plasirale na neku od lista.

Pedeset kompanija koje se budu plasirale na listu za centralnu Evropu automatski će biti nominovane za takmičenje za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regionu (Evropa/Bliski Istok/Afrika).

Kriterijumi za prijavu za "Technology Fast 50 " listu:

1.Tehnološka kompanija, definisana na sledeći način:


Poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima. Kompanija koja ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije.

2. Godišnji prihod u poslednjih pet godina minimum 50,000 EUR (2012-2015).

3. Da je sedište kompanije u jednoj od zemalja centralne Evrope (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Makedonija, Estonija, Letonija, Češka Republika, Poljska, Rumunija, Slovačka, Bugarska, Moldavija ili Albanija).

4. Da kompanija nije predstavništvo, odnosno nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije i da poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima.

Uslovi za listu Zvezde u usponu su godišnji prihodi veći od 30.000 EUR u poslednje tri godine.

Kriterijumi za listu "Velikih pet" (Big 5) su isti kao i za listu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija, osim što u poslednjoj godini koja se uzima u obzir (2015. godina), prihod mora biti veći od 25 mil EUR.

Proces registracije se završava 14. avgusta 2016. godine, a rang liste će biti objavljene u poslednjem kvartalu 2016. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.12.2023.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kapiten fudbalske reprezentacije Dušan Tadić jedan od investitora gradnje na mestu novosadskog hotela Sajam

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić je još jedan poznati sportista koji je uplovio u investitorske vode. Kako otkriva 021.rs, firma iza koje stoji Tadić gradiće i u Novom Sadu. Poslovnu zgradu na mestu hotela Sajam, koji je predviđen za rušenje, gradiće firma u kojoj polovinu vlasničkog udela ima poznati fudbaler Dušan Tadić. Kapiten "Orlova" je, zajedno sa svojim poslovnim partnerom, saigračem i prijateljem Milkom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.