NavMenu

Azerbejdžanci bi da grade most Verige u Crnoj Gori - Vrednost investicije procenjena na 175 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 03.07.2016. 10:05
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Predstavnici Azerbejdžana ponudili su crnogorskoj Vladi da grade most Verige i obilaznicu oko Tivta za 175 mil EUR, što bi izvršna vlast finansirala kreditom koji bi Azerbejdžan dao po kamati od 3%.

Rok otplate kredita bi bio 15 godina sa grejs periodom od pet godina, prenose crnogorski mediji.

Azerbejdžanci traže da ih Crna Gora u tom poslu oslobodi plaćanja poreza, carina, akciza i taksi, kao i da tih dažbina oslobodi i podizvođače. Nosilac kredita bilo bi državno preduzeće "Monteput", a u slučaju da ono ne može da servira obaveze, onda bi kredit vratila Vlada.

Ponuda iz Azerbejdžana, odnosno nacrt ključnih uslova, stigla je 24. maja u Ministarstvo saobraćaja i pomorstva. Ti podaci sadržani su u Informaciji o ostvarivanju saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata sa Azerbejdžanom koju je izvršna vlast usvojila na sednici u četvrtak.

O uslovima koje su ponudili Azerbejdžanci i finalnoj ponudi pregovaraće ekspertski timovi dve države. Crnogorska strana, kako se navodi, pokušaće da postigne tokom pregovora što povoljnije uslove. Da bi se posao realizovao, kako je objašnjeno, biće neophodno da se izmeni međudržavni Sporazum o ekonomskoj saradnji ili da se donose novi posebni zakon.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.