NavMenu

Unija industrijalaca i investitora Kine otvara ogranak u Beogradu i Ćupriji

Izvor: Tanjug Petak, 01.07.2016. 12:13
Komentari
Podeli
Unija industrijalaca i investitora Kine otvoriće ogranak u Beogradu, a želja je da i u Ćupriji imaju svoju kancelariju, izjavio je generalni direktor kompanije "Long Jing" Miao Julong, saopštila je danas Informativna služba Skupštine opštine Ćuprija.

- Dozvolite mi da u Ćupriji najavim otvaranje ogranka kineske Unije industrijalaca i investitora u Beogradu, koji će biti konkretna adresa za realizaciju naših poslovnih planova u Srbiji, a posle otvranja Unije u Beogradu, želja nam je da Ćuprija bude jedno od mesta u Srbiji gde ćemo imati svoju kancelariju - rekao je Julong, koji je zajedno sa generalnim sekretarom Unije Cai Ksingfengom, i desetočlanom delegacijom iz Šangaja juče posetio Ćupriju i ovaj deo Pomoravlja.

Julong i Ksingfeng su domaćinima pokazali i tablu koja će uskoro stajati na zgradi beogradskog ogranka Unije insustrijalaca i investitora Narodne Republike Kine, navedeno je u saopštenju.

Kineskoj delegaciji domaćin je bio predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, a sastanku je prisustovao i direktor Jedinice za implementaciju strateških projekata u Kabinetu predsednika Vlade Srbije Đorđe Mančić, koji je bio i u vladinoj delegaciji prilikom nedavne posete Srbiji predsednika Nardodne Republike Kine Si Đinpinga.


Poseta Si Đunpinga Srbiji "bila je znak da se ubrzaju kineski projekti u Srbiji", ocenjeno je na sastanku, navedno je u saopštenju.

Erić je rekao gostima iz Šangaja da će "u Ćupriji vrlo brzo početi da radi jedna kineska fabrika" i podsetio da će u gradu "u bliskoj budućnosti" biti izgrađen i Kargo centar, kako je ocenio, "jedna od ključnih logističkih tačaka u Srbiji".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.