NavMenu

Rebalans niškog budžeta zbog "Gorice" i "Pčelice"

Izvor: Južne vesti Petak, 01.07.2016. 07:29
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Kako bi se roditeljima koji su tužili "Pčelicu" i radnicima "Gorice" isplatio traženi i zarađeni novac, Gradsko veće odlučilo je da preraspodeli pare u budžetu.

194 miliona dinara će biti usmereno, kako kaže odlazeći gradonačelnik Zoran Perišić, ka Javno-komunalnom preduzeću "Gorica", a 60 miliona za Predškolsku ustanovu "Pčelica" kako bi se isplatio novac po tužbama roditeljima koji su plaćali poslednjih godina protivzakonito uvećanu sumu za boravak njihove dece u vrtićima.

- Jedan deo smo već isplatili sredstvima koja smo opredelili za "Goricu". Do sada je isplaćeno sedmadesetak miliona, a ostatak novca će im biti na raspolaganju nakon usvajanja na sednici Skupštine Grada - rekao je Perišić.

Na istoj sednici kada se bira novi gradonačelnik, kako kaže Perišić, razgovaraće se i o rebalansu i većina bi tada i trebalo da ga usvoji. Novi predsednik parlamenta Rade Rajković je najavio da bi ta sednica mogla da bude održana za desetak dana.


Perišić kaže da roditelji ne treba da strahuju i da će biti isplaćeni svi koji imaju potraživanja od "Pčelice".

Odlukama Graskog veća od 30. juna rebalansirano je ukupno 317 miliona dinara, već pomenutih 254 miliona biće usmereni na "Goricu" i "Pčelicu" dok će ostatak biti prebačen u budžetsku rezervu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.