Izvor: Novosti | Sreda, 29.06.2016.| 17:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svako selo dobija svoju zonu - U opštini Stara Pazova do kraja 2016. uvode izmene u prostorni plan radi još većih investicija

Stara Pazova (Foto: Facebook)
Stara Pazova - dobro lokacijski smeštena i opremljena industrijska zona pravi je magnet za velike kompanije, ozbiljne ulagače evropskog i svetskog ranga, koji žele bez rizika i finansijski proračunato da investiraju u razvoj biznisa, smatra Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, koji je počeo drugi mandat na čelu ove prosperitetne sremske opštine. A, da su kvalitetno organizovane privredne zone motor razvoja lokalne sredine, dokaz je baš ova opština, koja zaključno sa junom ima 3.300 privrednih preduzeća.

Timskim radom, odgovornim pristupom i velikim trudom, Opština Stara Pazova postala je pouzdan partner, kako domaćim tako i stranim ulagačima, ocenjuju u lokalnoj samoupravi za "Novosti". Investitore zanima privredna zona koja ispunjava uslove za pun kapacitet proizvodnje i nesmetano poslovanje, jer imaju na raspolaganju priključke na struju, gas, vodu, kanalizaciju, kao i putnu infrastrukturu, i što je najvažnije, dobre prilaze za veliki transport.

- Naš veliki uspeh je otvaranje dve potpuno nove, komunalno opremljene industrijske zone: centralne i zone "Log centar" u Novim Banovcima. Danas nova centralna radna zona sa 389 hektara spada u jednu od najperspektivnijih u zemlji. U njoj su velika trgovinska svetska imena, poput belgijske kompanije "Delez" sa logističkim centrom od 72.000 metara kvadratna, prosečne dnevne frekvencije od 500 šlepera, sa planiranih 750 radnih mesta. Ovde posluje sa distributivnim centrom od 20.000 metara kvadratna domaća kompanija DTS ("Delta Transportni sistem") sa oko 400 zaposlenih, a izgradnju velikog distributivnog objekta od 50.000 kvadratnih metara, započeo je i nemački trgovinski gigant "Lidl" - predočava Radinović, čelnik opštine, na čijoj su teritoriji četiri radne zone na ukupnoj površini od 1.500 hektara.

Izradom planske dokumentacije, pored Stare, Nove Pazove i Krnješevaca, mogućnost formiranja privrednih zona dobili su Novi Banovci, Golubinci i Vojka.

- Ovo je od višestrukog značaja, kako za razvoj ovih mesta, tako i za same građane, koji će imati mogućnost za bolja radna mesta i kvalitetniji život - ističe Radinović i dodaje da do kraja godine izmenom prostornog plana opštine Stara Pazova, svako mesto u ovoj opštini imaće svoju privrednu zonu.

Uspešno poslovanje

U staropazovačkim industrijskim zonama uspešno posluju i "Eyemaxx", "Mercedes Benz", "Nestle", "Volvo", "Scania", "Huskvarna", "Gorenje", DHL, "Milbauer", "Alumil", "Milšped", "Grubin", "Greiner" i JP "Pakidžing", "Artinvest", a najnoviji su "Belanta" d. o. o, "Plados Telma" d.o.o. i mnogi drugi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.