NavMenu

Crna Gora dočekuje turiste obnovljenim putevima - Od Podgorice do Budve za manje od sat

Izvor: Beta Ponedeljak, 27.06.2016. 11:53
Komentari
Podeli
(Foto: Peter Gudella/shutterstock.com)
Turiste u Crnoj Gori dočekuju novi i bezbedniji putevi, jer je za šest meseci rekonstruisano više desetina kilometara kolovoza i isto toliko presvučeno asfaltom. Najviše je urađeno na modernizaciji puta od Podgorice preko Cetinja do Budve, pošto je izgrađeno više kilometara treće trake, sanirane su mostovske konstrukcije, uklonjene takozvane crne tačke i zasečeno niz kamenih kosina.

Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, ocenio je da se za put od Podgorice do Budve može reći da je nov i dodao da se sada dužina od 60 kilometara može preći za manje od sata.

Na prilazu Budvi urađen je potpuno nov kružni tok, sa kolovoznom galerijom pored morske obale, čime će biti izbegnuti zastoji koji su godinama mučili i Budvane i njihove goste.

Na putu od Podgorice do Cetinja, takođe, na više mesta izgrađene su treće trake, a ceo put je presvučen novim asfaltom.

Budva i Bečići spojeni su novim bulevarom, sa kolovoznom galerijom uz samu morsku obalu što je saobraćajnici dalo sasvim novi izgled.

Treća traka, u dužini od nekoliko kilometara, izgrađena je i na putu od Nikšića prema Risnu, u mestu Trubjela. U toku su radovi na modernizaciji putnog prilaza Žabljaku, iz pravca Šavnika.

I crnogorske planine su saobraćajno dostupnije, zahvaljujući novim putevima. Oko Durmitora je izgrađen putni prsten dug 90 kilometara, tako da se ta planina sada može obići asfaltiranim putem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.