NavMenu

VUČIĆ: U "Mitrosu" sve puca od rada, 500 svinja dnevno ide

Izvor: Agrosmart Ponedeljak, 27.06.2016. 15:50
Komentari
Podeli
Aleksandar VučićAleksandar Vučić
Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je da mesna industrija "Mitros" u Sremskoj Mitrovici radi punom parom. - U "Mitrosu" sve puca od rada, 500 svinja dnevno ide, izvanredno rade - dodao je.

Vučić je rekao da je "Mitros" primer kako jedna mesna industrija treba da radi. - I uskoro idem tamo, da vidim polutke, oduvek sam hteo da vidim kako se meso tranžira - rekao je Vučić i naveo da je svima u Srbiji u interesu da "Mitros" radi.

Inače, prema podacima iz "Mitrosa", do sada je, od poslednje privatizacije, u pogonima te fabrike zaklano oko 6. 100 svinja prosečne mase 110 kg, a 500 tona mesa je prodato "Delhaize"-u, "Agropapuk"-u, "HD Laković" Crna Gora, "Neltu"...

Meso će, kako navode, ovim kupcima biti prodavano sve do dobijanja dozvole za izvoz u Rusku Federaciju.

Trenutno "Mitros" ima 117 zaposlenih koji rade u jednoj smeni, a njihov broj će se povećavati iz dana u dan u skladu sa pokretanjem proizvodnje finalnih proizvoda.

(Foto: racorn/shutterstock.com)
Podsetimo, prethodno je portal "Agrosmart" objavio da klaničnoj industriji "Mitros", koja je puštena u rad u aprilu ove godine, još nije počela proizvodnja.

Kako je preneo taj portal, u "Mitrosu", kojeg je u januaru prošle godine kupila austrijska kompanija "Gierlinger", za sada se samo povremeno radi uslužno klanje za potrebe drugih klanica.

Generalni direktor "Mitrosa", Ramo Adrović, potvrdio je da proizvodnja nije još počela. - Proizvodnja nije počela, ali klanje jeste. Koljemo već šest sedmica, a proizvodnja će početi iduće nedelje - izjavio je Adrović. Osim uslužnog klanja u "Mitrosu", nedavno je prerađivana slanina koja je uvezena iz Mađarske.

Svečanom otvaranju fabrike u aprilu je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je nakon presecanja vrpce u postrojenju "Mitrosa" rekao da je Vlada Srbije pomogla austrijskog investitora sa 5,3 mil EUR "zbog 300 zaposlenih u fabrici, ali i za oko 700 ljudi s kojima će ta fabrika potpisati ugovore za otkup mesa".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

27.05.2024.  |  Vesti

Na prodaju imovina preduzeća IMT Knjaževac

27.05.2024.  |  Vesti

28.06.2023.  |  Agro

Da li se isplati tov pilića?

28.06.2023.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.