NavMenu

Smenjen direktor Uprave za veterinu zbog "afričkog" virusa goveda

Izvor: Politika Ponedeljak, 27.06.2016. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: smereka/shutterstock.com)
Zbog propusta u radu Uprave za veterinu, koja nije pravovremeno reagovala u pokušaju sprečavanja širenja bolesti kvrgave kože goveda, Vlada Srbije je u petak, 24. juna, smenila Miodraga Petrovića, direktora ove Uprave. Moglo bi se reći da je odluka doneta i pod pritiskom javnosti, jer su se pojavila mišljenja da je boljom organizacijom stručnih službi šteta po domaće stočarstvo mogla da bude manja.

Kako je za "Politiku" rekao Dragan Glamočić, savetnik premijera, u radu nadležne službe Ministarstva poljoprivrede bilo je dosta propusta. Posebno im je zamereno što nisu blagovremeno ušli u proceduru nabavke vakcina protiv "nodularnog dermatitisa" i ranije informisali farmere i javnost o mogućnosti da se zaraza proširi na Srbiju. Prvi čovek Uprave za veterinu, međutim, nije želeo da komentariše ovakav potez Vlade Srbije.

– Nismo mogli da sprečimo pojavu virusa, to je istina. Farmeri i javnost su morali pravovremeno da budu obavešteni, da se urade dezinfekcije, a ne da se to krije. Znali smo još prošle godine da nam preti opasnost, jer se bolest javila u okolnim državama. Prvo u Bugarskoj, a onda i u Makedoniji. Mogli smo ranije da započnemo proceduru za nabavku vakcine, a ne toliko da čekamo – rekao je Glamočić, dodajući da je vlada u međuvremenu oformila Operativni tim i da se stručnjaci sada trude da nadoknade ono što je propušteno.


– Tokom narednih meseci predstoji nam borba protiv bolesti. Oni koji nisu adekvatno reagovali i na vreme informisali javnost odgovaraće za propuste – najavio je savetnik premijera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.