Izvor: eKapija | Subota, 25.06.2016.| 09:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ministar Aleksandar Vulin posetio "Metalac"

"Metalac" je standard i primer dobre prakse za sva naša preduzeća. Način na koji se "Metalac" odnosi prema radnicima, prema njihovom zdravlju, njihovoj dobrobiti je primer kako bi svi ostali poslodavci trebali da se ponašaju – rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, nakon obilaska fabrike "Metalac posuđa". Povodom posete ministra Vulina, gosti "Metalca" bili su i načelnik moravičkog okruga Slobodan Jočović, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, direktorka Uprave za bezbednost na radu Vera Božić-Trefalt i Vladimir Radosavčević iz inspektorata za rad moravičkog okruga

- Zaista je impresivno videti da neko u ovom vremenu surovog kapitalizma na taj način vodi računa ne samo o bezbednosti i zdravlju na radu, već i o svakodnevnim potrebama zaposlenih. "Metalac" je dokaz da mi možemo da se nosimo sa najvišim evropskim standardima, da smo u stanju da svojom praksom pokažemo da nijedna zemlja na zapadu ili bilo gde drugde može da bude bolja od nas, samo ako to želimo i ako smo stvarno posvećeni i čoveku i radniku – rekao ministar Aleksandar Vulin, čiji je dolazak u "Metalac" bio motivisan pre svega Nacionalnim priznanjem za bezbednost na radu "28. april", koje je "Metalac" posuđe nedavno dobilo.

Vulin je takođe podsetio na statističke podatke u ovoj oblasti, zakonskim i sveukupno dobroj poziciji koju Srbija ima u evropskim okvirima, a sve na osnovu istraživanja koje je radila Evropske agencija za bezbednost i zaštitu na radu sprovedenog u 36 zemalja, članicama EU, zemljama kandidatima za članstvo, kao i u Švajcarskoj, Norveškoj i Linhenštajnu.

- Posvećenost i unapređenje bezbednosti na radu i zaštiti radnika u radnom okruženju i uslovima kakve ima Metalac, ne samo da je deo naše strategije i standarda već je pretpostavka konkurentne ponude za naše kupce širom sveta – rekao je Aleksandar Marković, direktor "Metalac" posuđa i izvršni direktor za proizvodnju i podsetio na sve druge aspekte koji su takođe usmereni na zaposlene kao što je stipendiranje dece radnika, podrška stvaranju porodice i roditeljstvu i svi drugi zakonski mogući vidovi potpore i podrške zaposlenima.

Tokom razgovora sa predstavnicima kompanije "Metalac", načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jočović je podsetio da je metalac motor privrednog razvoja Moravičkog okruga kao veliki izvoznik i Kompanija sa apsolutno najvećim brojem zaposlenih. Pritom je primer odgovorne kompanije ne samo prema zaposlenima već i prema društvenoj zajednici i državi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.