NavMenu

Tender za tunel od Savamale do Pančevačkog mosta moguć već 2017. godine - Vrednost radova između 90 i 110 mil EUR

Izvor: Novosti Četvrtak, 23.06.2016. 07:43
Komentari
Podeli

Milutin Folić (Foto: beograd.rs)Milutin Folić
Beograd već sledeće godine može da raspiše tender za izvođača radova za novi tunel, koji će sa po dve trake u oba smera, povezati Savamalu i Bulevar despota Stefana, kaže Milutin Folić, gradski arhitekta za "Novosti".

Folić tvrdi da dok se ne bude izgradio metro, tunel će biti najvažniji infrastrukturni projekat u centru grada.

- Postoje dve verzije ovog projekta koje su sada na javnom uvidu. Cena ovog infrastrukturnog kolosa, koji bi bio dugačak 2,2 kilometra varilala bi od 90 do 110 mil EUR. Vrednost projekta će zavisiti od tehničkog rešenja kojima se bude realizovao projekat.

Ulaz u tunel u Savamali, kako je rekao, biće kod parka u blizini Ekonomskog fakulteta, dok su im predviđeni različiti izlasci na Paliluli. U prvoj varijanti izlaz je predviđa u Bulevaru despota Stefana u zoni ispred gradskog MUP-a, a u drugoj su predviđena dva izlaza: kod Botaničke bašte i kod raskrsnice Cvijićeve i Poankareove ulice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.