NavMenu

Kompanija iz Beča otvara fabriku u Novoj Pazovi - Veliki potencijali za saradnju Srbije i Austrije

Izvor: Beta Sreda, 22.06.2016. 17:05
Komentari
Podeli
Austrija i Srbija imaju potencijala za saradnju u oblasti poljoprivrede, energetike, zaštite životne sredine i infrastrukture, ali je neophodno bolje povezivanje i međusobno upoznavanje kompanija, izjavio je u sredu, 22. juna 2016. godine, predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije Ivan Gros. On je na konferenciji za novinare rekao da je u cilju unapređenja privredne saradnje Srbije i Austrije, pre dve godine osnovan i Senat privrede, nezavisna institucija koja se finansira od svojih članova, među kojima su vodeće ličnosti iz oblasti privrede, nauke, medija i kulture, kao i predstavnici iz domena politike, diplomatije i javnog života.

Prema rečima Grosa, u Austriji, ali i Nemačkoj, zemlje koja stoji iza Senata privrede Austrije, postoji veliko interesovanje za ulazak na tržište Srbije, a to će otvoriti i nova radna mesta.

Gros je kao primer uspešnog povezivanja dve zemlje naveo da se očekuje da već naredne godine jedna kompanija iz Beča u Novoj Pazovi otvori fabriku koja proizvodi specijalne napitke koji služe kao dodatak ishrani i u kojoj bi u samom startu bilo zaposleno 100 ljudi, a njihov broj bi se i povećavao, u zavisnosti od obima posla.


On je naglasio i da Srbija može da koristi iskustva Austrije u poljoprivredi, jer je ta zemlja vodeća u Evropi sa više od 20.000 poljoprivrednih gazdinstava i pola milijardi hektara zemljišta za organsku proizvodnju hrane, a i veliki deo subvencija za poljoprivredu Austrija ulaže u ruralni razvoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.