NavMenu

Donacija 85 kontejnera za najugroženije stanovnike baraka ispod "Gazele"

Izvor: eKapija Utorak, 05.07.2005. 12:34
Komentari
Podeli

Zamenica gradonačelnika Radmila Hrustanović je u Starom dvoru sa predstavnicima „Karitasa” iz nemačkog grada Esena potpisala sporazum o donaciji 85 kontejnera za stanovanje, u koje će biti raseljeni Romi iz nehigijenskog naselja ispod mosta „Gazela”. Grad Beograd ovim sporazumom garantuje naseljavanje kontejnera prema socijalnom kriterijumu uspostavljenom uz pomoć Beogradske nadbiskupije „Karitasa”. Budući stanovnici će kontejnere, čija je površina 18 kvadrata, koristiti u narednih pet godina bez plaćanja naknade, uz uslov da ih održavaju.

Grad će obezbediti lokacije sa potpuno uređenom infrastrukturom, a urbanistički projekat za naselja u kojima će biti kontejneri uveliko se izrađuje. U naseljima, koja će verovatno nići na nekoj od lokacija za socijalno stanovanje, biće izgrađena i ekonomska dvorišta za odlaganje sekundarnih sirovina, pošto se Romi uglavnom bave njihovim prikupljanjem.

Kontejneri su dimenzija šest puta tri metra, težine 3,2 tone bez opterećenja. Visina kontejnera je 2,85 metara, a svaki će biti opremljen malom kuhinjom i sanitarnim prostorom.

Radmila Hrustanović je danas najavila i da će zemljište ispod „Gazele” već nekoliko dana po raseljavanju Roma dobiti potpuno drugačiji izgled. Ona je rekla i da će grad nastojati da čitav posao bude završen u toku ove sezone.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.